Lovska družina Stol Žirovnica

Društvo

LOVSKA DRUŽINA STOL ŽIROVNICA
Moste 68E
4274 Žirovnica

T: 068 190 236
E: info@ldstol.si

    

      S K U P N I  L O V


Program skupnega lova za leto 2016:

        
LOVIŠČE DATUM
1. Moste - Breje 4.12.2016
2. Rodine - Doslovče      11.12 2016
3. Štefanova jaga 26.12 2016

 -  pričetek lova je ob 8.uri

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ČISTILNA AKCIJA JE POD STREHO

Čistilna akcija je pod streho!
V občiniŽirovnica smo ponovno uspešno izvedli spomladansko čistilno akcijo. K akciji so tako kot vsako leto pristopili vsi vaški odbori, ki so očistili svoje vasi z okolico. Sodelovala so tudi druga društva, ki so čistila  druga območja. Lovska družina Stol je očistila cesto do Valvazorja in Rudno pot. Ugotavljamo, da se pohodniki po naravni obnašajo vzorno, saj je smeti vsako leto manj.
Občina je tako kot vsako leto priskrbela vrečke za smeti in rokavice ter zagotovila zasluženo malico in odvoz smeti. Po posredovanih podatkih je v čistilni akciji sodelovalo več kot 250 prostovoljcev, ki so poskrbeli za čisto in urejeno okolje.
Ob tej priložnosti se Občina Žirovnica zahvaljuje vsem posameznikom in skupinam, kuhinji Osnovne šole Žirovnica in Lovskemu domu Stol, ki sta pripravila zaslužene in okusne malice.
Za konec pa v razmislek še ena misel: »Zemlja je kot lepa nevesta, ki za okras ne potrebuje draguljev, ki jih je obdelal človek, temveč je zadovoljna z zelenenjem svojih travnikov, zlatim peskom svojih morskih obal in dragocenimi kamninami svojih planin.«